Posted on

Бързи кредити за хора с лоша кредитна история в ЦКР

кредит с лоша кредитна история

Искате бърз онлайн кредит, но сте с лошо кредитно досие? Ето решението:

 

Да се сдобиеш с лоша кредитна история е доста неприятно, ако впоследствие ти се наложи отново да теглиш кредит. Възможно е да срещнеш затруднения в това начинание. Затова е важно да не допускаш да се случи.


Как може да се озовеш като лош платец в Централния кредитен регистър? Най-краткото обяснение е: Ако имаш изтеглен кредит, независимо какъв, и си бавил една или повече вноски по погасяването му с месец или повече. В този случай кредитната институция подава информация за теб към регистъра и това се отразява на кредитния ти рейтинг. Няма значение, дали става дума за бърз и малък кредит или голяма сума, изтеглена от банка.

Когато настъпи такава ситуация в общи линии нямаш какво да направиш. Историята ти не се трие и ако във всичкото останало време си бил лоялен платец, това не променя факта, че дори веднъж си нарушил договореностите. По тази причина не е препоръчително да се допуска забавяне. Дори да имаш затруднение да изпълняваш погасителния си план, по-добре е да потърсиш решение, включително предоговаряне или рефинансиране, според случая.

Но ако това вече е факт, то не означава задължително, че повече не можеш да получиш кредит. По принцип самата кредитна справка се прави за пет години назад. Тоест при кандидатстване кредитната институция проверява този период и ако са изминали 5 г. от несправянето ти с вноските, проблем няма. Ако не са изминали обаче, това се отчита. Заедно с кредитната ти история се правят и редица други проверки за теб. Възможно е останалите показатели да са високи и тогава е допустимо и отпускането на заем. Да речем ако имаш висок осигурителен доход, осигуряван си в редовно и т.н.

Кредитна история
Не мислете, че непременно ще Ви бъде отказан кредит ако сте с лошо цкр

Традиционно банките са по-стриктни спрямо досието ти като лоялен платец. Причината е, че на практика те оперират с чужди средства – депозитите на всички граждани, които са решили да спестяват парите си при тях. Това ги кара да бъдат по-предпазливи и да не допускат наличието на рискови клиенти (какъвто си ти, ако си вписан като лош платец в ЦКР). При небанковите кредитни институции обаче режимът е по-свободен. Те могат да допуснат да рискуват, защото не работят с депозити и съответно единственото, което е заложено, са техни лични средства.

Вижте още:

  1. Бърз кредит срещу документ за самоличност;
  2. Вземи пари без поръчител до 5000лв.;
  3. Важна информация и изисквания при кандидатсване за заем;
  4. Как да вземете кредит ако не сте не трудов договор

Ще ми бъде ли отпуснат кредит ако съм с лошо ЦКР?

Все повече фирми от небанковият финансов сектор отпускат кредит дори и за хора с лоша кредитна история, затова нищо не те спира да пробваш. Основните изисквания от фирмите за бързи кредити е да си с постоянни месечни доходи, валидни документи за самоличност.

Ако например сте се забавили с една вноска по кредита или други обстоятелства са Ви попречили да платите вноската си навреме, не е такъв проблем, но ако редовно не сте плащали вноските и имате още няколко кредита „зад гърба си“ шансовете да Ви бъде отпуснат заем намаляват многократно.

Това разбира се не е практика на всички фирми за бързи кредити, от някои може да получиш отказ, а други да ти дадат одобрение. Ако имаш казус с кредитната си история и все пак ти трябва заем най-доброто, което можеш да направиш, е просто да се допиташ до няколко компании и да разбереш дали и какво могат да ти предложат. Винаги обаче се доверявай на утвърдени фирми, проверявай дали са лицензирани и внимавай във финансовите условия – лихви, такси, цялостно оскъпяване. Ако никъде не получиш одобрение, по-добре търси алтернативи на финансиране, но не се предоверявай на съмнителни лица, или ако го направите се запознайте в детайли с всички документи, дори е препоръчително да се допитате до кредитен консултант и юрист, които ще Ви гарантират някаква сигурност.

Предимствата при кандидатстване за заем с лошо ЦКР:

  1. Подавате заявление само с лична карта
  2. Не ти е необходим гарант за него
  3. Не е задължително да доказвате доходите от трудовия си договор
  4. Подавате зявление изцяло онлайн

Може да кандидатствате за кредит с лоша кредитна история тук >
Щом сте попаднали на настоящата уеб страница, то и вие сигурно се питате как можем да получим бърз кредит при лоша кредитна история. Всъщност да получите подобен кредит от банкова организация е много трудно, а ако трябва да бъдем реалисти, то това на практика е невъзможно.

Не се бързайте да се отчайвате, тъй като съществуват доста алтернативи на банковите кредити, като те промениха пазара на микро кредити у нас през последните години. Днес отпусканите от небанкови организации бързи заеми са водещи по брой отпускани кредити у нас.

Именно небанковите финансови институции са вашия шанс да получите нужния ви заем и то при лоша кредитна история. Въпреки, че доста от лицензираните от БНБ организации могат да не поемат риска да ви отпуснат желаните пари на заем, то при регистрирани над 200 кредитни организации от подобен тип все пак има сериозна вероятност някоя компания с по-гъвкава и високо рискова кредитна политика да се съгласи да ви отпусне нужния кредит.

Трябва да знаете, че колкото по-висок е рискът за кредитора, толкова по-високи са и лихвите по взетия заем.

Именно за това е добре да обмислите всички варианти. Ако не можете да намерите компания, която да е склонна да ви предостави заем, то можете да се консултирате със служителите им, за да разберете дали има възможност все пак при по-високи лихви да ви се отпуснат нужните средства.

Естествено предложението от наша страна за по-висока лихва е доста отчаян ход, но все пак може и да проработи и въпреки факта, че ще се наложи да платите повече, то ще имате шанса да се сдобиете с парите, от които спешно се нуждаете по една или друга причина.

Виж нашите кредитни предложения: