Posted on

Крипто валутите- парите на бъдещето

Днес криптовалутите са се превърнали в глобално явление, известно на повечето хора. Докато все още те са неразбираеми за масата, банките, правителствата и много компании в света осъзнават важността им. Валутите на 21-век са средство за размяна, базирано на криптографията като се използват като алтернативни валути.

Най-известната такава е биткойн, създаден през 2009 година. Друга подобна е алткойн. При тях контролът е децентрализиран. Една от най-важните разлики между криптовалутите и останалите начини за разплащане е липсата на финансови институции, което прави използването на биткойни бързо, ефективно и лесно средство.

От гледна точка на бизнеса, инвеститорите и предприемачите, криптовалутите са начин за извършване на финансови транзакции с ниски такси и нови възможности за развитие на икономическата среда. Съвсем скоро Дубай, официално обяви собствена криптовалута като законно платежно средство, наречена emCash.

Родният пазар също започва да се адаптира към използване на парите на бъдещето, а именно чрез няколко лица, които съумяха да адаптират биткойните като основен начин за разплащане. Едни от тях са Йордан Моллов и Кирил Джабаров, които седят зад компанията Крипто Трезор- брокер на криптовалути. Оптимистичната картина, която се разгръща пред бизнеса, дава възможност на Йордан и Кирил да бъдат едни от лицата, които успешно търгуват с този променлив инструмент. Като експерти в тази сфера те съветват всички хора, които са решили да търгуват с биткойни да се доверят на специалист, който ще бъде на разположение 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, ще изпраща необходимите анализи, а клиентите ще бъдат спокойни, че виртуалните им пари са в ръцете на печеливш регулиран брокер. Само най- успешните и находчиви анализатори и съветници, познават тънкостите в търговията с новата валута.

Йордан Моллов е завършил международни отношения в SUNY New Paltz, САЩ и бизнес администрация във Fordham University, САЩ. От там пътят му продължава в централата на Oбединените нации в Ню Йорк. От 2006 до 2009 година работи като анализатор в няколко хедж фонда в меката на търгуването с акции Wall Street като имената са известни: Hound Partners, 3G capital, NYLIM. От там се заражда любовта му към инвестициите, а безценният опит натрупан там, по-късно дава своето отражение в пазарните успехите на компаниите, които ръководи. Днес той е преподавател по Стратегии и Е-business в няколко университета. Йордан Моллов е и най-младото лице в България, с титла професор.

Posted on

Бързи заеми и социалните им функции като стабилизатор на обществото

Количеството усвоени кредити в България устремно се покачва през годините на демокрация. Като причина за това повишение се отбелязва преминаването на нашата държава към пазарна икономика, в чиято основа е залегнал кредитния ресор.

През последните четири години банките изградиха конкретни изисквания при отпускане на кредити на физически лица, с което затрудниха получаването на заеми. С цел подсигуряване на финансовата си стабилност, физическите лица пожелали да получат кредит намериха ниша в пазара с ново разклонение, което се разви за отрицателно време, а именно: бързите кредити осигурявани от небанкови финансови компании.

След като навлезе финансовата икономическа криза, то и нашата държава не беше подмината, много хора изпитаха спешна необходимост от финансови средства на заем. Независимо, че повечето то тях мислят, че компаниите отпускащи кредити на физически лица е пореден похват за натрупване на лесни авоари, то не можем да отречем тяхната сериозна социална функция, която стабилизира капиталово обществото.

Освен покачването на количеството усвоени кредити, то на пазарът за финансови услуги се появяват все повече компании които предоставят на своите потребители услугата бързи кредити онлайн. Има вероятност след време да се намалят лихвените проценти при този род заеми, които до сега се базираха на високия кредитен риск, поеман от заемодателя.

За в бъдеще се очаква количеството кандидати за бързи кредити да се покачи драстично, както това се случи през последните три години. Предпоставките са видими – все по-нарастващата спешна нужда от сравнително малки суми, които са необходими за покриването на текущи разходи като битови сметки, закупуване на техника, както и други непредвидени.

Малко хора са наясно, че този начин на светкавично кредитиране датира от края на миналия век и отначало всичко е било с цел социални изгоди за финансово затруднени семейства. Така, че за едни кредитите са кошмар, но за други те са като спасение. Особено когато няма към кого да се обърнат за помощ, а парите им трябват незабавно. Ето защо може да се каже, че бързите кредити имат немалка социална функция за обществото тъй като те създават усещане за сигурност.

В Италия например държавните служители и пенсионерите са с приемущество, тъй като отпусканите кредити са с фиксирана лихва и са с преференциални условия. Всяка една кредитна институция си партнира с италианския пенсионен фонд (INPDAP), подобно на нашият НАП. Италиански граждани могат да вземат кредит директно от INPDAP, които се финансират от кредитния фонд, или от кредитни институции представени от организацията INPS. Като цяло италианското правителство води доста социална политика относно предоставянето на кредити. Италиански фирми като presitimycredit.it се занимават с отпускането на онлайн заеми, които са с облекчени условия по кандидатстване и одобрение. Институцията си партнира с Unicredit Bulbank и Banco Posta.

Posted on

Нова измама тормози длъжници с бързи кредити

С имейл хората били карани да плащат пари по сметка

Длъжници към фирми за бързи кредити са жертви на нов вид измама у нас. Сигнали за това са получени в ГДБОП още от средата на март, съобщава „Монитор“, като се позовава на информация от полицейските среди.

Мошениците намирали адресите на клиенти на фирмите и от тяхно име изпращали писма по мейла с текст „Искова молба“. В нея било посочено, че собственикът на пощата дължи пари и му се дава срок в рамките на пет работни дни да се издължи, иначе за всеки ден ще му се трупат по 3,5 процента наказателна лихва.

Прочитайки писмото, което звучало доста логично, имало хора, които се хващали на измамата и превеждали пари по сметката на измамниците, вместо да си погасят реалните задължения. Едва след като от фирмата на кредитора ги потърсели, те разбирали, че са измамени, твърди изданието.

Заради подобни измами от ГДБОП съветват хората много внимателно да проверяват сметките, по които пращат пари, както и на кого точно ги превеждат.

Друга опасност, която се криела в тези спам съобщения, била и вирус, който се съдържал в писмото. При отварянето му компютърната система се заразявала. Така злонамереният софтуер започвал да краде лични данни и пароли.

Posted on

КЗК разреши на Easy Credit да купи предоставящата бързи заеми „Провидент“

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на една от водещите компании на пазара на небанковото потребителско финансиране – „Изи асет мениджмънт“ (по-позната под името на водещия си продукт Easy Credit), да придобие един от по-малките играчи в сектора – „Провидент файненшъл България“. За сделката първоначално беше обявено в средата на май, а разрешението на регулатора за сключването й е било дадено на 22 юни.

Целият материал: http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2017/06/28/2997487_kzk_razreshi_na_easy_credit_da_kupi_predostaviashtata/

Posted on

Lafka се оплака, че конкуренцията във Варна й пречи

Лафка

След жалба от собствениците на верига Lafka, че конкурентите й във Варна нарушават концесионните им права, общинската администрация е отказала да приема таксите, които дребни разпространители на печата дължат за поставянето на павилионите си. Това поставя под въпрос съществуването им, съобщи днес Дияна Иванова, управител на едноличния търговец „Крез 13“. В отговор тя е поискала от Общинския съвет в града да прекрати концесионните договори на Lafka. Основанието за искането й е, че дейността по разпространението на вестници и списания във Варна на практика е монополизирана от Lafka

Източник: http://www.dnevnik.bg/morski/2017/06/21/2993562_lafka_se_oplaka_che_konkurenciiata_vuv_varna_i_prechi/

Posted on

Връщаме бързи кредити в биткойни

Дигиталната валута удари $2216,30 долара

Българите вече могат да връщат вноските си по бързия кредит с биткойни. Това заяви Ивелин Камбуров, финансов директор и член на УС на една от българските фирми, занимаващи се с подобен тип кредитиране, по време на финансовия форум „Шумът на парите“

Няколко потребители вече се възползвали от иновативния подход, но все още броят им е малък.

По думите му първоначално небанковата финансова институция не очаквала, че някой ще се възползва в близките години от политиката им да приемат биткойн като легитимно платежно средство, но още на втория ден са

Източник: Връщаме бързи кредити в биткойни

Posted on

Съдят жена, взела бърз кредит с чужда лична карта

Жена с фалшива лична карта

Районната прокуратура във Варна предаде на съд жена за използване на фалшиви документи за получаването на кредит.

30-годишната обвиняема е от град Аксаково, област Варна. През месец юли 2016 г. тя се запознала с Г. Д., от чието име бил поискан кредитът. Обвиняемата познавала собственичка на козметично студио и предложила на Г. Д. да ѝ помогне да бъде назначена формално на трудов договор в студиото, тъй като бил бременна. За целта подсъдимата поискала копие от личната карта на жертвата.

Установено е обаче, че на 10 септември 2016 г. тя подала заявление за отпускане на кредит от фирма за бързи кредити онлайн. В заявлението тя посочила данните на Г. Д. Докато служителите на фирмата за кредити разпитвали подсъдимата по телефона, тя не се затруднила да отговори за зададените ѝ въпроси и получила отказ за кредит онлайн.

Източник: https://news.bg/crime/sadyat-zhena-vzela-barz-kredit-s-chuzhda-lichna-karta.html

>> Вземи сега кредит до 5000 лева само срещу лична карта! <<